Obelisken 29 - Etapp 2

35 lägenheter ritade av Claesson, Koivisto, Rune.
Bilder

Obelisken 29 - Etapp 2

När Claesson Koivisto Rune nu för första gången ritar ett flertal lägenheter, på Blekingegatan, Södermalm i Stockholm, tar det fasta på ljus rymd, öppenhet och Södermalms okonstlade anda.

Många känner en djupt rotad kärlek till Södermalm. Det är som att man inte bara bor här, man är en del av något större – en särskilt sympatisk anda.

Södermalm förbehåller sig absolut rätten att vara egensinnig. Den har aldrig brytt sig om vad den borde eller inte borde vara, den bara är som den är: okonstlad, tillåtande, öppen, småskalig och familjär. Det föder en känsla av frihet; välkommen att vara dig själv du också.

Den tidigare arbetarstadsdelen har förnyats de senaste åren. En världsvan kreativitet och mångfald har gjort Södermalm till ett av Europas trendigaste gatunät, fortfarande med själen intakt.

Den stora frågan är: Hur tolkar man allt detta genom arkitektur?

En utmärkt start är att anlita ett lokalt arkitektkontor med världsrenommé.

Utöver möbler för många av de ledande svenska och internationella producenterna har Claesson Koivisto Rune ritat ett stort antal inredningar och byggnader – privatbostäder, hotell, gallerier med mera – i Texas, Kyoto, Uruguay, London … och nu även på Blekingegatan på Södermalm i Stockholm.

Projektets hemsida www.obelisken29.se

Projektet är slutsålt.

Fakta

    Södermalm
    Obelisken 29 - Etapp 2
    2-5 rum
    65-135 m²
Reg. Fastighetsmäklare Ansvarig mäklare

Camilla Eggenberger