Peterséns väg 40

Asketisk lyx. Stor rymd i liten volym. Arkitektens ambition är en rumslig upplevelse med ambitionen att ifrågasätta konventionella ideal i boendet och byggandet. Press inkluderar bland annat: Wallpaper* Magazine, tidningen Arkitektur samt Residence Magazine.
Bilder

Peterséns väg 40

Arkitektens prototyphus med effektiva ytor, underhållsfria material, genomgående med rymd och fantastisk atmosfär. Entré med lappkåtskänsla, bra förvaring under tak. Hall med avhängningsmöjligheter och ingång till helkaklat badrum med klinkergolv, badkar och fönster. Platsbyggt kök( Ikeastomme) med träluckor och handtag av skinn. Plats för frukosthörna i köket och större matsalsdel i halvöppen planlösning i angränsande rum. Ett sovrum /arbetsrum med separat ingång, perfekt för tonårsbarn eller den som behöver avskiljd arbetsplats hemma. Övre plan med en generös takhöjd på ca 4 meter, stort allrum/vardagsrum med stora fönsterpartier med flödande sol. Två bra sovrum med plats för dubbelsängar och garderober. Huset är invändigt genomgående i olika trä material, målade ytor samsas invid råa trä och plywood material. Stora fönster med viss sjöglimt, insynsfritt åt de flesta håll.

Huset är byggt, ritat och planerat efter devisen valfrihet. Grundtanken är att alla ska kunna bo i ett gediget nytt hus där alla material blir vackrare med åren. Minimalt med underhåll och att rum och utrymmen ska kunna nyttjas maximalt av både traditionella familjekonstellationer likväl som nutidens familjer som kanske har olika behov vecka från vecka. Besök gärna happycheap.se för mer info om utbud och arkitektens tänk bakom detta hus och de andra hus alternativen mellan 55 kvm och 110 kvm.

Fakta

    Stockholm
    Peterséns väg 40
    5 rum
    110 m²