Gärsnäs slottsväg 4

Gärsnäs slottsväg 4

Gärsnäs

27 Rum
740 + 1686 kvm SÅLD
Bilder

Rosarött sagoslott i Gärsnäs!

Det här rosaröda sagoslottet har ofta porträtterats som ett av Sveriges vackraste slott.

Historiens vingslag vittnar redan från 1300-talet om adeln som åtnjöt att få sig tilldelade slott av självaste Kungen. Svunnen är den tid då det endast var adeln förtjänt att leva på ett riktigt slott. Mycket finns att läsa i boken om Gärsnäs slott och historien vittnar om att Kung Kristian varit på supé och festat i slottet liksom Carl von Linné som avslutade sina anteckningar om Skåne här. Karl XII sägs ha planerat krigets finanser innan avfärden mot långa kriget. Kanske den mest omtalade slottsherren är Falk Lykke vida omnämnd för sina gömda skatter, sin egensinnighet och kanske mest för att han sägs, av många, spöka på slottet än idag, för den som tror på sånt.

Mitt i hjärtat av Österlen invid Tommarpsån mellan Gärsnäs , Hammenhög och ljuvliga Borrby Strand finner man den tornande byggnaden lummigt inbäddad som en klassisk Skånegård med inramningen av tre andra grandiosa byggnader som är väl renoverade och kan nyttjas från allt till hotell, restaurang, utställningslokal, ateljé, försäljning etc, för den som önskar och behöver. Gråstenslängan är ca 600 kvm, Bokhållarlängan ca 170 kvm samt Herrskapsstallet om ca 300 kvm.

Slottet bebos idag och är i högsta grad levande av en familj i privat ägo som nyttjar mestadels två av slottets våningar men även deras fyrbenta vänner som utnyttjar den härliga stora trädgården som är helt insluten i grönska, uteplatser och dess magiska orangeri och upplevs som helt privat trots att nyfikna besökare ofta försöker få en glimt när de stannar förbi.

Slottet är omskrivet i böcker och varit med i flertal filmer varav en Walt Disney film.

Att uppleva ett äkta slott, är inget i närheten av andra byggnader och boenden (herrgårdar, palats, borgargårdar osv) som ibland liknas vid slott. Slottet har en äkta historia och är ett av få privatägda slott som dessutom är ett av Sveriges mindre.

Slottet inrymmer otaliga sovrum, salonger, matsalar, badrum, trappor, restaurangkök, herrum, hörnrum, torn, oinredd vind, tjänstemanna bostadsdel och fantastiska eldstäder i form av öppna spisar och kakelugnar.

Många av slottets original inventarier har levt på slottet i århundraden och längre än någon, nu levande, kan minnas och självklart tillfaller dessa saker blivande ägare efter överenskommelse.

Säljaren har särskilt bett om att intressenter bokar visningstid med ansvarig mäklare.


Lyckliga den som får bli Rosa slottets nästa Slottsfru eller Slottsherre och idag krävs som bekant inte ens en adelstitel för att få åtnjuta denna vansinnigt vackra boendemiljö.

Fakta

  • OBS BOSTADEN ÄR SÅLD
  • Adress Gärsnäs slottsväg 4
  • Område Gärsnäs
  • Antal rum 27 rum
  • Boarea + Biarea 740 + 1686 KVM

Anmäl intresse

Fri Värdering