Ystadsvägen 36, Ystadsvägen 34

Ystadsvägen 36, Ystadsvägen 34

Hammenhög

16 Rum 8.000.000 SEK
840 kvm
Bilder

Hammenhögs gästgifveri - anno 1693

På en historisk plats centralt på Österlen byggdes på 1600- talet gästgiveriet i Hammenhög som var en knytpunkt för handelsfarande som behövde övernattning och mat.På 1600-talet fanns regelverk och gästgiverilagar att det skulle finnas plats för förtäring, övernattning och hästfoder med 1,5 mils avstånd längs med större vägar. Gästgiverier var för de välbärgade , andra fick tigga husrum och mat.

2021 drivs gästgiveriet som ett klassiskt gästgiveri med övernattning i personligt och individuellt inredda rum, lokala frukostråvaror och omsorgsfullt komponerad kvällsmeny till riktigt bra priser.
På sommaren är trädgården en ljuvlig oas när gäster från när och fjärran avnjuter mat och dryck i solnedgången med vidsträckt över fälten. Trevlig bar , klassiskt inredd med 180-talet ölsorter och bra utbud av drycker. Fredagspuben är vida känd som mötesplats för trevliga nya och gamla bekantskaper från när och fjärran.

Gästgiveriet har åtta (8) gästrum , 6 dubbelrum, ett enkelrum samt ett större familjerum, samtliga med egen dusch/wc.
På entrévåningen ryms bar med ett 30 tal sittplatser, samt restaurang med sittplatser både inomhus och utomhus (ca 100 totalt)
Restaurangkök med fullständig maskinell utrustning, personalbadrum/wc. Till restaurang /bar finns två gästwc.
Källardel med mycket förvaring i full ståhöjd.

Härlig trädgård med fri utsikt över landskapet, lusthus med indraget vatten ,boulebana och den vackraste av solnedgångar.

Privatbostaden invid är lummigt inhängnad och uppfördes i slutet av 1800-talet, här ryms idag 7 sovrum, vardagsrum, kök, veranda samt allrum , badrum, separat wc och tvättstuga.

Säljarna överlåter hela fastigheten privat, inget bolag ingår i överlåtelsen. De flesta inventarier i Gästgiveriet ingår i överlåtelsen.

Nuvarande ägarfamilj har omsorgsfullt drivit gästgiveriet och medvetet upprätthållit restaurangverksamheten året runt med luncher och fredagspub med middag för inresande och ortsbor. Sommartid även med full beläggning av rum samt middagar och pub. Familjen har i bifogat dokument personligt förklarat sina nuvarande planer och ser fram emot att rätt ny ägare fortsätter driva gästgiveriet med lust, engagemang och omsorg.

Fakta

  • Pris 8.000.000 SEK
  • Adress Ystadsvägen 36, Ystadsvägen 34
  • Område Hammenhög
  • Antal rum 16 rum
  • Boarea 840 KVM
Se fullständig beskrivning > < Stäng fullständig beskrivning

Högsta bud

Visa historik Dölj historik

Visning

  • Kontakta mäklaren för visning
Trädgård bakom gästgiveri
Gästgiveri
Gästgiveri intill matsal
Gästgiveri
Gästgiveriets bar
Gästgiveri del av restaurang
Gästgiveri restaurangkök
Gästrum
Gästrum
Badrum gästrum
Gästrum
Gästrum
Privatbostad uteveranda
Privatbostad
Privatbostad
Privatbostad
Privatbostad
Privatbostad badrum
Privatbostad kök

Anmäl intresse

Fri Värdering