Linnéastigen 32

Linnéastigen 32

Nynäshamn

7 Rum
178 + 94 kvm SÅLD
Bilder

Ett av Nynäshamns äldsta hus med eldstäder och originalmålningar

--ACCEPTERAT PRIS--
Vackert och mysigt timmerhus med anor från tidigt 1900-tal med originaldetaljer,flera fungerande eldstäder, stor altan i söderläge, maffiga sällskapsytor och många sovrum med ett lugnt och centralt läge i Nynäshamn.

Entrén andas vad som kan tänkas finnas men avslöjar inte alla husets historier och dess ursprung som efter en del detektivarbete har sitt ursprung från Tällberg i Dalarna och flyttats till Nynäshamn i börjat av 1900-talet och då fungerat som ett populärt café.

Entréplanet är en sagolik sällskapsdel med vardagsrum, matsal och en särskild platsbyggd matsalsdel i anslutning till köket med full maskinell utrustning och en järnspis som förmodligen härrör från byggnadsåret. På nedre plan finns en separat wc och en pampig öppen spis som kröner sällskapsdelen.

Övre plan inrymmer fyra generösa sovrum mot söder och norr med en möblerbar hall med fungerande eldstad och ett rymligt modernt badrum.
Gott om förvaringsutrymmen, med stora garderober i 3 av 4 sovrum, samt inbyggda garderober. Även flera förvaringsutrymmen på nedervåningen.

Det rymliga källarplanet används idag som förråd och grovkällare med pannrum, vedförvaring och en stor tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Det finns även en stor inredningsbar vind.

Sällsynt charmigt hus med många möjligheter, gedigen byggnadskvalité, anor från två sekelskiften och fler levnadsöden än vad som är kända. Varken nuvarande ägare, de tidigare ägarna eller Nynäshamns kommun har haft ritningar på detta sällsynt charmiga hus.
Stor altan på baksidan av huset i söderläge.

Ekonomiskt smart boende med kommunalt V/A och bergvärme som gör driftskostnaderna låga.

Närhet till havet, hamnen, Nickstavikens bad, Lövhögens naturområde vid havet och pendeltågsstationen Gröndalsviken med sjöutsikt.
50 min med pendeltåg till Stockholm och tåg som går varje halvtimme. Nära till både förskola och skola.

Fakta

  • OBS BOSTADEN ÄR SÅLD
  • Adress Linnéastigen 32
  • Område Nynäshamn
  • Antal rum 7 rum
  • Boarea + Biarea 178 + 94 KVM

Anmäl intresse

Fri Värdering