Vilans väg 2

Vilans väg 2

Nora

4 Rum
113 + 73 kvm SÅLD
Bilder

Timmerhus med bevarad 30-tals charm på stor hörntomt i attraktiva Nora, Danderyd

Unikt tillfälle att förvärva en stor fastighet med generös byggrätt. Idag gästas fastigheten av ett charmigt välbevarat timmerhus från 30-talet med anekdoter om Evert Taube från en svunnen tid.

I dagsläget tillåter detaljplanen uppföra en nybyggnad om 162,5 kvm i byggnadsarea inom fastighetens egenskapsområde. Till fastigheten Kälken 1 tillhör även fastigheten Kälken 23 som tillsammans utgör en tomtarea om totalt 1873 kvm. En ansökan om fastighetsreglering hos Lantmäteriet möjliggör att marken från Kälken 23 förs över till Kälken 1. Efter en beviljad fastighetsreglering tillåter detaljplanen uppföra en nybyggnad (inom fastighetens egenskapsområde) om hela 240 kvm i byggnadsarea samt en höjd upp till 7,5 meter i två plan, räknad från markens medelhöjd till takfoten. Byggnadsnämnden behöver dock alltid göra en lämplighetsprövning av inlämnat bygglov.

Detaljplanen medger viss tillbyggnad av befintlig byggnad i västlig riktning.

Fastigheten är belägen i ett hörn läge på en trivsam och lugn gata i hjärtat av Nora. Danderyd Nora är ett mycket attraktivt villaområde som tillhör Danderyds kommun. På endast några minuters promenadavstånd når man Edsvikens vatten med underbara promenadstråk, grönskande natur och barnvänliga sandstränder. På endast 10 minuters promenadavstånd från fastigheten når man den idylliska Rinkebyskogen som är Danderyds största sammanhängande skogsområde med populära motionsspår. Här startar även Roslagsleden som sträcker sig hela 19 mil genom 6 kommuner. Utöver detta finns fem fina idrottsplatser med konstgräsplan, ishallar och uterinkar i kommunen. Det stora urvalet av lekplatser, förskolor och skolor gör Danderyd Nora till ett väldigt eftertraktat område för många barnfamiljer. För den golfintresserade finns populära närliggande golfbanor - Danderyds golfklubb, Stockholms golfklubb samt Djursholms golfklubb.

Kontakta mäklaren för privat visning!

Fakta

  • OBS BOSTADEN ÄR SÅLD
  • Adress Vilans väg 2
  • Område Nora
  • Antal rum 4 rum
  • Boarea + Biarea 113 + 73 KVM
Se fullständig beskrivning > < Stäng fullständig beskrivning
Källarplan
Första plan
Vindsvåning

Intresseanmälan

Fri Värdering